Behöver din hund klippas?

Har du en hund med lång päls? Då vet du hur tovig pälsen blir efter ett tag och det hjälper inte att du kammar hunden varje dag, snart får du ta fram saxen och klippa tovor på magen, halsen och runt benen. Sedan gillar ingen hund att man är där och håller på och de kan börja protestera. Kanske har du försökt trimma din hund själv med en trimmer? Uppriktigt sagt så blev det nog inte så snyggt. Då är det hög tid att boka in hunden hos hundtrim. Men vad gör man på ett hundtrim?

Första gången du tar din hund till ett hundtrim så kommer personalen först att prata med dig om hunden. De kommer att fråga vad du vill ha gjort och hur hunden ska se ut när den är klar. Detta är mycket viktigt eftersom alla hundar är olika och har olika pälsar. Man måste hitta rätt teknik för just din hund. Detta brukar ta lite tid, så var se till att du inte har bråttom första gången. När du vet hur du vill ha hunden klippt så kan det vara bra att boka in hundtrimmen ca 3-4 gånger per år, detta för att hålla pälsen i schack.

När hunden kommer in till rummet där den ska klippas så får hunden en undersökning av personalen, sedan börjar man med snacket igen och försöker lugna hunden. Man lägger hunden på en speciell bord och hundar som är ovan vid detta brukar vara lite rädda. Men hundar är smarta och de förstår snabbt att det här är något som ska göras. Hundtrimmen börjar med en kamning av hunden, sedan klipper man pälsen med sax eller trimmer. När all päls är klippt och hunden ser fin ut så avslutar personalen genom att tvätta hunden och lufttorka den. Detta tar ungefär 1-2 timmar.

Mvh Pia i Trollhättan

Du gillar kanske också...